Naisa duo

Fotografia: Nadia Med

Naisa Duo presenta una proposta musical eclèctica i captivant, un projecte en el qual la percussió corporal, la improvisació, la interpretació i la composició convergeixen en una mateixa escena.

Neus Plana Turu (flauta i percussió corporal) i Maria Camahort (guitarra i arranjaments) són dues artistes polivalents que comparteixen una sòlida formació clàssica i l’afany mutu per apropar-se a altres mons més enllà de la partitura. Des del 2017 treballen en aquest projecte a duo investigant músiques per les quals se senten atretes, utilitzant el ritme com a fil conductor.

Buscant la seva pròpia aproximació a les diferents cançons, danses i obres, el seu programa actual combina obres de compositors clàssics i contemporanis amb peces treballades i expressades des de l’oralitat, la corporalitat i la improvisació. Un trajecte musical influenciat per melodies/temes dels segles XVI-XVII (Folies, Chaconne), tradicions orals de diferents cultures (cançons sefardites, turques, catalanes) i música escrita.

Des de la seva presentació a finals del 2017, Naisa Duo ha actuat en diferents sales i festivals, entre els quals: Casa Elizalde (Barcelona), el Conservatori de Tarragona, Joventuts musicals de Tarragona, Festival de Música als Jardins (Museu Pau Casals, el Vendrell), Garrigues Guitar Festival, Nota 79 (Barcelona), Festival de Calonge, Museu de Belles Arts (Castelló de La Plana), Recinte Modernista de San Pau (Barcelona), Conservatori de Tortosa, Música als Parcs, Auditori Caputxins (Joventuts Musicals de Figueres), etc.

Al Novembre del 2018 van presentar el seu projecte a Londres, a la prestigiosa sala Milton Court i a Cervantes theatre, l’únic teatre de la capital britànica especialitzat en dramatúrgia espanyola i latinoamericana.

Després d’una residència artística a la Fundació La Plana (setembre 2019), els seus propers projectes inclouen concerts i tallers en territori català, així com diferents indrets de l’estat espanyol.